NIEUWS ! WijLijn besluit útPost in de lucht te houden

Stichting WijLijn komt terug op haar iedere beslissingen en gaat útPost toch verder in de lucht houden. Maar wel in een voor haar kosteloze variant en daarom in een iets eenvoudiger vorm. Het biedt de app een nieuwe kans en geeft tijd om te proberen er een volwassen dienst van te maken.

Het oorspronkelijke idee achter de app was ‘voor het dorp en door het dorp’. De wens was een nieuw digitaal communicatiekanaal te openen waardoor dorpsgenoten elkaar makkelijker zouden kunnen vinden. Het zou daarmee een alternatief middel kunnen worden om de onderlinge verbinding te laten groeien. Met subsidie werd een start gemaakt. Na ruim 2 jaar functioneren moest er opnieuw geïnvesteerd worden en werd er daarom geëvalueerd. Toen ontstond er twijfel over de vraag of dat het ‘door het dorp’ wel zo vanzelfsprekend is. Voor een betaalde app is een vaste kern van vrijwilligers onmisbaar die zorgt voor een werkende app en vooral een inkomstenstroom. En deze was nog niet gerealiseerd. Daarom werd besloten om een nieuwe peiling via de app te gaan doen. Doel was om meer duidelijkheid te krijgen over de bereidheid van het dorp daarin te gaan voorzien. Helaas leverde dit maar weinig reactie op.

Voor WijLijn werd deze uitkomst een dilemma. Ze vroeg zich af of het ‘voor het dorp en door het dorp’ inderdaad een haalbare kaart is. Is er voldoende basis in het dorp aanwezig om weer een jaar lang geld erin te steken? WijLijn veronderstelde van niet. Maar toen ze dit bekend maakte leverde dit wel een behoorlijk aantal teleurgestelde reacties op. En ondertussen was ook het aantal gebruikers verder tot boven de 800 gegroeid. Daarop besloot WijLijn dat de app toch een tweede kans verdiende. Door het iets anders te organiseren en te kiezen voor een gratis versie wordt de doorstart gemaakt. Hiermee is het geldprobleem opgelost. En omdat er niet naar geld gezocht hoeft te worden is voor vrijwilligers het ‘door het dorp’ en minder grote last.

Duidelijk is hiermee wel geworden dat feedback en interactie helpt. Het ‘voor het dorp’ is het hoofdargument om de app útPost een kans te blijven geven. Nu moet via het gebruik van de app blijken of de ruim 800 gebruikers deze beslissing echt kunnen waarderen.

Ben je ook 1 van die ruim 800 gebruikers? En blij met deze actie? Dan moet je het volgende doen:

Verwijder eerst de app útPost. Als dat een probleem is dan laat je de oude app gewoon staan. Verwijderen kan door op je apparaat (niet in de app store!) te zoeken naar je geïnstalleerde apps en daar op Verwijderen te klikken.

Voor installeren ga je naar de App Store en zoek je naar de app met de naam Socie. Na installeren open je die en kies je die direct ‘ik heb deze app al eerder gebruikt’.  Vul je e-mailadres in en je wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer dan vraag je om een nieuwe. Als het goed is ben je nu weer gewoon terug in de gratis versie van útPost.

Je wilt nu ook een gebruiker worden? Dan moet jij het volgende doen:

Ga naar de App Store en zoek daar naar de app met de naam Socie en installeer die. Open daarna de app en kies ‘IK BEN NIEUW HIER’. Vul je e-mailadres in, kies je wachtwoord en plaats de gevraagde vink. Vervolgens bevestig je door te klikken op de link in de mail die naar je is gestuurd.

In de app kom je dan in een zoekscherm. Met het aanklikken van het vergrootglas kan je zoeken in publieke deelnemers door namen in te typen. Je zoekt daar dan naar útPost. Wel even opletten, zoek echt met de ‘ ú ‘, anders komt ‘útPost’ niet naar voren. Dan aanklikken en beginnen.

Algemeen voor de gebruikers

Het zal niemand ontgaan zijn dat er rond privacy op internet veel aan de hand is. Facebook is daardoor behoorlijk anders gaan werken. De gevolgen hiervan zijn in de app duidelijk zichtbaar. Wel gebleven is een snelle toegang naar specifieke Facebook-pagina’s. Wanneer je op een dergelijke link klikt komen deze in beeld. Als wordt voldaan aan de vraag om in te loggen op Facebook, komt de informatie op die pagina’s beschikbaar.

Een andere optie is er ook. Je kunt voor je eigen vereniging of organisatie een communicatiekanaal inrichten. Wanneer je het menu kiest en dan op de (plek voor een) afbeelding linksboven klikt dan kom je bij persoonlijke instellingen. Daar kan je door te klikken op ‘MIJN LIDMAATSCHAPPEN’ en rechtsboven de + gaan zoeken naar meer publieke deelnemers en die aan je account koppelen.  Bijvoorbeeld heeft GKv Buitenpost een proef gedaan en is daar te vinden, maar je zult zien dat die gesloten is en een uitnodiging is vereist. Aanmaken van een eigen communicatiekanaal kan via https://www.socie.nl/ en daar klikken op [Meteen beginnen].