Kom Erbij Festival in 2018

Kom Erbij Festival 21 en 22 september 2018

It Koartling in Buitenpost houdt voor de vierde keer het jaarlijkse Kom Erbij Festival.

Op vrijdag een actief seminar, op zaterdagmiddag een daarbij passend boeiend evenement, met workshops, optredens, presentaties, eten, drinken en een interessante informatiemarkt.  

Op vrijdag 21 september staat er een seminar op het programma, een bijeenkomst voor bewoners, organisaties en bestuurders, waarbij iedereen die in aanraking komt met sociale of emotionele eenzaamheid, met uitsluiting of achterstelling, of met fysieke of mentale beperkingen, kan meepraten.  Het thema daarvan luidt: wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid?

Hoewel eenzaamheid wordt erkend als een belangrijk maatschappelijk vraagstuk, worstelen beleidsmedewerkers, zorg- en hulpverleners en mantelzorgers met de vraag hoe zij eenzaamheid kunnen aanpakken. Op vrijdag 21 september gaan deelnemers aan het seminar onder leiding van moderator Ted Willemsen op speelse en interactieve manier met elkaar aan de slag.  Onderwerpen dia aan bod komen, zijn:

  • ouder worden en contact houden;
  • meedoen met een licht verstandelijke handicap;
  • omgaan met dementie en Alzheimer;
  • erbij horen en afwijken.

Iedereen is welkom en kan meedoen. Gezellige livemuziek draagt bij aan het gevoel dat iedereen er bij hoort. De toegang is gratis.