Fan fietsen bliuwst fit!

Daarom organiseert de Fietsersbond in samenwerking met het ROF, de gemeente Kollumerland ca en de gemeente Achtkarspelen op dinsdag 26 juni in Buitenpost een ochtend over fit en veilig blijven fietsen voor mensen boven de 65 jaar.

een ochtend over fit en veilig blijven fietsen in Buitenpost
Fietsen is leuk, handig én gezond. Op een doordeweekse dag maken Nederlanders 14 miljoen fietsritjes! Helaas neemt het aantal fietsongevallen flink toe en dan met name onder ouderen. Bent u er ook bij?
“Maar ik kan toch al fietsen, dat is niets voor mij” denkt u misschien? Bijna iedereen in Nederland kan fietsen, dat klopt. Het is zo vanzelfsprekend, dat niemand er meer bij stil staat hoe bijzonder dat eigenlijk is. Maar bij het ouder worden neemt de reactiesnelheid af en wordt het lastiger om balans te houden. Tijdens de ochtend krijgt u praktische tips en oefeningen, hoe u hiermee kunt omgaan. Veilig deelnemen aan het verkeer, het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling op uw e-bike en fietsgymnastiek staan o.a. op het programma. We sluiten de ochtend af met een korte fietstocht langs een aantal lastige verkeerssituaties. Door te blijven fietsen, blijft u actief, fit en vaardig in het verkeer!

U kunt zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. ‘aanmelding Fietsinformatiedag – Buitenpost – 26 juni. Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets/ e-bike komt en of u WA verzekerd bent.

Gebouw De Schakel, Voorstraat 15, Buitenpost. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Jetty de Vries, 06-52102331