Een eitje

Wow! Wat zijn dit fijne tijden om een Brims te zijn. De Kulturele Haadstêd is begonnen, de Poarte nei de Noardlike Fryske Wâlden is geopend en heel Buitenpost zaait en plant insectenvriendelijke bloemen. Toen niet iedereen de bloemenzaadjes had ontvangen werden ze rap nabezorgd. De kinderen van de scholen maken prachtige kunstwerken van insecten. De ondernemers presenteren deze en andere kunstwerken in hun etalages. Ook zij besteden daarmee ook aandacht aan een insectenvriendelijke wereld.
Kortom, tijd om na te denken over wat er nog meer kan in ons mooie dorp. Deze goede acties uitbreiden met iets wat goed is voor de bloemen en de bijtjes én voor de mens. Onze buurgemeenten zijn allemaal Fairtrade gemeente. Een goed voorbeeld voor onze gemeente en ons dorp kan daar een goede bijdrage aan leveren. Dat zie je aan alle activiteiten die nu al plaatsvinden!
Het goede nieuws is dat de gemeenteraad van Achtkarspelen hiervoor vorig jaar november al een motie heeft aangenomen. Het slechte nieuws is dat het daarna heel erg stil is geworden. Gelukkig kunnen we als inwoners en ondernemers van Buitenpost helpen. Laten we het eerste Fairtrade dorp van Achtkarspelen worden. Als ik kijk naar de energie die inwoners, scholen en ondernemers al hebben gestoken in LF2018 dan is dat een eitje!

Meer informatie: www.fairtradegemeenten.nl